Srijeda, 19. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zatražena hitna smjena ministrice Turković zbog izjave o Dobrovoljačkoj

Preuzmite sliku

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltiju da odmah pokrene postupak za smjenu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

“Na današnji dan, 2. maja 1992. godine, odbijen je jedan od najžešćih napada na Sarajevo, čiji je konačni cilj bio zauzimanje zgrade Predsjedništva BiH. Hrabri branitelji BiH i Sarajeva izvojevali su tad jednu od najvažnijih pobjeda u odbrani države. Sa ponosom ih se sjećamo”, napisala je na svom Twitter nalogu zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

“Napadi na institucije države, danas drugim sredstvima, još nisu prestali. Naša je obaveza braniti ih i graditi sa jednakim žarom i odgovornošću kao što su to činili i naši hrabri branitelji prije 29 godina”, naglasila je Turković na Twitteru.

Nešić je ovu izjavu Turković opisao kao “ogavnu” navodeći da je “na najradosniji pravoslavni praznik – Vaskrs – prijetila, vrijeđala i veličala zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj”.

Optužio je Turković “da je čitav mandat obilježen skandalima, neradom i blokadama”.

“Zato pozivam predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju i da prestane tolerisati ovakvo ponašanje i pokrene postupak za smjenu ministarke Turković. Ukoliko to ne urade odmah, biće jasno da su u simbiozi sa SDA i Izetbegovićem, te da nisu ništa drugo do njegovi poslušnici i marionete”, kazao je Nenad Nešić, predsjednik DNS. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,