Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zatražen pojačan inspekcijski nadzor u Tuzlanskom kantonu

Preuzmite sliku

Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona zatražilo pojačan inspekcijski i drugi nadzor u skladu sa naredbama i važećim propisima.

Obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Tuzlanskog kantona, a imajući u vidu važeće naredbe nadležnih štabova o broju osoba koje mogu biti prisutne na skupovima na otvorenom i zatvorenom prostoru, Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona je danas od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, gradskih i općinskih inspekcija, te Uprave policije Tuzlanskog kantona zatražilo pojačan inspekcijski i drugi nadzor u skladu sa naredbama i važećim propisima.

Nadzor se naročito odnosi na najavljene koncerte, svadbe, proslave i druga okupljanja koja moraju biti organizovana u skladu sa trenutno važećim naredbama i preporukama koje se tiču socijalne distance i korištenja zaštitne opreme.

Pojačane aktivnosti su posebno zatražene u danima vikenda i noćnim satima vikenda obzirom na ograničenja broja osoba i ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 23:00 sata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,