Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zastupnik objavio snimak: Nuđeno 30.000 KM za smjenu ministrice MUP-a u Goraždu?

Preuzmite sliku

Nijaz Musić zastupnik SDA u Skupštini BPK Goražde večeras je na vanrednom zasjedanju skupštine objelodanio audio snimak u kojem se čuje razgovor između poslanika u Skupštini BPK Goražde i delegata u Domu naroda Parlamenta FBIH Edima Fejzića i Seada Tatarina.

Iako nije potpuno jasno kada je tačno nastao, na snimku se jasno čuje kako dvojica poslanika, obojica iz “Goraždanske priče”, razgovaraju o novcu koji se nudi za određene pozicije u MUP-a BPK Goražde i Kantonalnoj bolnici.

Na snimku koji je na društvenim mrežama objavila Edita Velić, zamjenica dopredsjedavajuće Skupštine BPK Goražde čuje se kako delegati u Domu naroda Parlamenta FBIH i poslanici u Skupštini BPK Goražde jedan drugog pitaju jesu li zadovoljni.

Musić komentariše da je riječ o bosanskoj političkoj svakodnevnici te da ovi, ali drugi materijali mogu biti ustupljeni svima onima koji budu zainteresovani, a prije svega organima gonjenja.

Svemu je prethodila burna rasprava na vanrednoj sjednici Skupštine koju su napustili poslanici koalicione većine.

Naime, Klub Bošnjaka u kantonalnom parlamentu donio je odluku o smjeni Edite Velić sa pozicije dopredsjedavajuće, ali nakon višesatne rasprave o toj odluci se nije glasalo, jer je nakon očitovanja klubova naroda, na taj prijedlog uložen vitalni nacionalni interes od strane Kluba Srba u kantonalnom parlamentu.

Ovaj stav izazvao je oštre reakcije među poslanicima parlamentarne većine iz reda bošnjačkog naroda. Na današnjoj vanrednoj sjednici predložena je i smjena ministrice unutrašnjih poslova Nizame Rišljanin.

Duboka politička kriza i podjele koje ovih dana potresaju BPK Goražde kulminirale su najprije kompromitiranjem, a potom i odlukom o poništenju konkursa za prijem 25 policijskih službenika u Upravu policije BPK Goražde.

Protiv Edima Fejzića je još ranije potvrđena optužnica za kupovinu glasova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje