Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zastoj na Karauli: Zbog popriječenog kamiona stvorile se gužve na cesti

Preuzmite sliku

Zbog ugaženog snijega na kolovozu obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Olovo-Kladanj i Travnik-Donji Vakuf.

Zbog novih padavina i ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na većini putnih pravaca u našoj zemlji.

Sa snijegom koji je jutros prekrio većinu gradova u Bosni i Hercegovini, stigli su i problemi na pojedinim cestama. Na planinskom prevoju Karaula stvorene su gužve zbog popriječenog kamiona.

Snijeg na saobraćajnici Kladanj-Olovo doveo je do otežanog odvijanja saobraćaja na ovoj dionici, a na planinskom prevoju Karaula došlo je do poprečavanja kamiona.

Zbog jakih udara vjetra upozoravamo na puteve u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i na području Zeničko-dobojskog kantona. U ostatku zemlje vozi se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

U vremenu od 09 do 15 sati, izvode se radovi na održavanju rasvjete u tunelu Ivan, na dionici Tarčin-Konjic. Za vrijeme ovih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog izvođenja neophodnih radova u tunelu Čaklovići, na putnom pravcu Tuzla-Kalesija, u vremenu od 22 do 06 sati saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar, Jajce-Donji Vakuf, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,