Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zakazana hitna sjednica Skupštine TK, planirano razmatranje jedne tačke dnevnog reda

Preuzmite sliku

Na sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, održanoj danas zakazana je 4. sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona – hitnog karaktera.

Sjednica će biti održana u četvrtak, 26.1.2023. godine, sa početkom u 10,00 sati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Planirano je razmatranje jedne tačke dnevnog reda: Odluka o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2023. godinu.

S obzirom da je Vlada Tuzlanskog kantona zaključila Aneks Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Tuzlanskog kantona, a kojim je utvrđena neto satnica u oblasti zdravstva u iznosu od 2,75 KM te da puno radno vrijeme radnika traje 40 sati sedmično Vlada je danas prihvatila izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2023. godinu.

Ovim je izvršeno usklađivanje ukupnih prihoda i primitaka kao i rashoda i izdataka Zavoda, a Finansijski plan je upućen Skupštini Tuzlanskog kantona na razmatranje po hitnoj proceduri.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,