Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zajedno možemo pomoći ovom mališanu: Apel za dvoipogodišnjeg Emana Bešića

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za dvoipogodišnjeg Emana Bešića iz Visokog, u Bosni i Hercegovini koji boluje od jako rijetke bolesti – hiperplazije timusa.

Zdravstveni problemi Emana Bešića počeli su 14 dana nakon rođenja kada mu je uspostavljena ova dijagnoza, a ima i hipotireozu. U posljednjih šest mjeseci stanje mu se pogoršalo, ima bolove u stomaku, teško diše, brzo se zamara.

Jedini izlaz mu je operacija vađenja timusa u Turskoj koja košta 43.028,26 KM. On živi sa roditeljima i braćom, nanom i dedom, a spomenuta sredstva njegovi roditelji koji ne rade nisu u stanju prikupiti.

”Zajedno možemo pomoći ovom mališanu da uživa u odrastanju sa svojom braćom, od kojih maleni Ejlan ima samo jednu godinu, a stariji Erman šest”, navedeno je u saopćenju udruženja.

A koliko i šta se sve može učiniti kada ljudi udruže pokazuje i činjenica da su učenici, njihovi roditelji i nastavnici škole iz Visokog koju pohađa Emanov brat već prikupili 17.067,40KM.

Udruženje Pomozi.ba za Emana je ustupilo telefonski broj 17044, a pozivom sa bilo kojeg operatera u BiH doniraju se 2 KM. Donacije za ovog mališana su moguće i putem web platforme www.pomoziba.org ili računa Udruženja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,