Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zabilježen znatno manji broj putnika koji ulaze u BiH

Preuzmite sliku

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović izjavio je danas da su federalni sanitarni inspektori na 15 graničnih prijelaza (GP) i sarajevskom aerodromu u proteklih nekoliko dana zabilježili znatno manji broj putnika koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu.

Naveo je da je još velika koncentracija putnika na GP Orašje, Bosanski Šamac i Kamensko, dok je na Bijači, Šamcu i Orašju pojačan promet roba.

‘Ukupno je izdato 14.821 rješenje o izolaciji za putnike koji su ušli u BiH, a dosad je zaprimljeno 157 službenih zabilješki o osobama koje krše mjere izolacije’ – istakao je Ajdinović.

Dodao je da je nekoliko osoba prijavilo da nisu kršile mjere izolacije već da je došlo do nesporazuma u komunikaciji, što će biti dodatno ispitano.

Ajdinović je rekao da, osim kontrole putnika, inspektori vrše i zdravstvenu, kvalitativnu i higijensku ispravnost svih roba koje ulaze u BiH.

-‘Značajne količine roba ulaze u zemlju i građani trebaju znati da životnih namirnica neće nedostajati’ – poručio je Ajdinović.

Naglasio je da će kvalitetivnu i zdravstvenu ispravnost svih roba koje uđu kontrolisati akreditirane laboratorije.

Ajdinović je napomenuo da su federalni tržišni inspektori koji provode nadzor nad poštivanjem odluke o zamrzavanju cijena dosad izdali 65 prekršajnih naloga s kaznama od ukupno 142.450 KM. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,