Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za najbolju istraživačku priču 10.000 eura

Preuzmite sliku

Konkurs za nagradu Evropske unije za istraživačko novinarstvo, prvu regionalnu nagradu za istraživačke priče koja se uz podršku EU dodjeljuje između 2015. i 2017. godine u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj, bit će objavljen u petak.

Na konkurs, koji će u Bosni i Hercegovini biti otvoren od 10. do 31. marta, moći će se kandidovati istraživačke priče u kojima se izvještava o društvenim pitanjima u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlasti i kršenje temeljnih prava, korupcijom i organiziranim kriminalom u BiH, a koje su objavljene tokom 2016. godine na TV, radio, štampanim i online medijima.

Bit će nagrađene do tri najbolje priče, a i ove godine nagrada će biti dodijeljena za potkategoriju ‘najbolja priča mladog istraživačkog novinara’. Nagradni fond za BiH, za 2017. godinu iznosi 10.000 eura.

Nagrada Evropske unije za istraživačko novinarstvo ima za cilj slaviti i promovirati izuzetna postignuća novinara-istraživača, te povećati vidljivost kvalitetnog istraživačkog novinarstva u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj.

Nagradni fond za svih sedam zemalja-korisnica za sve tri godine iznosi 210.000 eura, saopćeno je iz Mediacentra Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,