Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vukanović: Prije bih ušao u koncentracioni logor, nego u koncentracionu Vladu

Preuzmite sliku

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović u Centralnoj dnevniku FACE Televizije je kazao da kada dođe na vlast da neće biti praštanja.

Bakir Izetbegović je kratkovidan, izdao je BiH – dao ključeve Dodiku. Bakir će prodati državu za mjesto potpredsjednika RS-a. Zašto, Mijatoviću, ne postaviš ultimatume Dodiku?! Ako glasaju za Vojina, kao da su glasali za Dodika! Stranci pustili Dodika da krade, jer je obećao da će BiH uvesti u NATO. Prvi Dodikov vozač je otac Vojina Mijatovića. Stanivukoviću, ako imaš kontakt-tačku s Dodikom, sa mnom ne možeš – poručio je Vukanović.

“Dodik postavio Radulović da nas ponizi”

Onda je kazao “novo vino u nove sudove, staro vino u stare sudove.”

– Kap sirćeta može upropastiti sto litara vina. Tako je Dodik upropastio Draška, Čavića, Bakira, Nešića. To što Čović nema alternativu rezultat je pogrešne politike Bakira i SDA. Ko god je pio šerbe iz čaše, dobio je sjekiru među uši. Dodik postavio Radulović za predsjedavajuću NSRS, jer nas je želio poniziti – istakao je Vukanović.

Rekao je da  Dodika interesuju dva ministarstva: policija i finansije.

– Bakir je kora banane na kojoj se okliznuo s Dodikom koštala gubitka izbora. Svi smo Dodikovi taoci. Imamo izabrana 22 zastupnika, dovoljan broj da napravimo Vijeće ministara, a prepreka je Vojin Mijatović. Srbi su naivni: dignu tri prsta i misle da su velike patriote, a to što će ostati gladni je nebitno, a isto je i kod Bošnjaka. Vojin ucjenjuje nas, a ne ucjenjuje Dodika. Glas za Vojina je dovoljan da Dodik ima četvrtog delegata. Prije bih ušao u koncentracioni logor, nego u koncentracionu Vladu – kazao je Vukanović.

Distancirao se od Stanivukovića

Dodao je Dodik nikad neće biti njegov predsjednik.

– Distancirao sam se od Stanivukovića. Mnogo sam uložio u njegovu pobjedu, a on je napravio simbiozu. Stanivuković me nikad nije pozvao na sastanak otkako je postao gradonačelnik. Stanivuković je imao ambiciju da bude kandidat za predsjednika RS-a, rekao sam mu: “Nećeš biti, bivši prijatelju, nema veze što ti otac ima milione.” Godinu nemam kontakt sa Stanivukovićem.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,