Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vukanović otkrio da nije odustao od kandidature za člana Predsjedništva: Treba slušati glas naroda…

Preuzmite sliku

Nisam odustao od kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH, poručio je jedan od najglasnijih opozicionara Nebojša Vukanović sa sastanaka povjerenika Liste za pravdu i red u Trebinju.

Zašto bih odustao od kandidature. Imamo dogovor koji poštujemo, a koji je postignut na Jahorini prošle godine, da kandidati za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH trebaju da budu dvije ličnosti koje imaju najviše povjerenja kod građana – podsjeća Vukanović.

On dodaje da je skup opozicije, koji je održan prije par mjeseci u Banjaluci jasno pokazao da potpredsjednica PDP, Jelena Trivić i on imaju najveću podršku u narodu.

Vukanović ističe da su rađene mnoge ankete i istraživanja, koji su, takođe, pokazali da bi Trivićeva i on trebali biti kandidati za inokosne funkcije ispred opozicije.

– Biću vrlo otvoren, to što neki misle da bi mi bili previše jaki i da bi moja kandidatura dovela do toga da bi povukao za još 30 posto Listu za pravdu i red, pa da bi mi možda postali ključni faktor u opoziciji, to nije moj problem. Međutim, onaj ko izigra taj sporazum sa Jahorine, da dvije osobe sa najboljim rejtingom budu kandidati, oni će snositi odgovornost za rezultat na izborima – poručio je Vukanović.

On ističe da treba slušati puls naroda, ako već tražite podršku tog istog naroda na izborima.

– Ako neko kaže, jeste imaš najviše povjerenja kod naroda, ljudi ti vjeruju, ali ti nisi dio neke stranke, pa ćemo te eliminisati i nećeš biti kandidat, mislim da je to vrlo loša poruka – zaključio je Vukanović.

On je otkrio da će njegova Lista imati kandidate za poslanike u Narodnoj skupštini RS u svih devet izbornih jedinica, te naglasio da se 90 posto njih nikada nije bavilo ranije politikom.

– Riječ je o mladim, obrazovanim osobama. U našim redovima nema dezertera, ratnih profitera ni tajkuna. Bićemo najveće iznenađenje na izborima, a cilj nam je da pređemo cenzus i osvojimo direktne mandate – ističe Vukanović. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje