Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vrhbosanska nadbiskupija: Danko Puljić nije bratić kardinala Puljića

Preuzmite sliku

Vrhbosanska nadbiskupija je danas negirala da je kardinal Vinko Puljić u rodbinskoj vezi s Dankom Puljićem, koji je jučer u Travniku prihvatio islam.

Na društvenim mrežama i pojedinim portalima sinoć je objavljena informacija da je u Travniku, u džamiji u Kalibunaru, održana svečanost povodom prelaska na islam Danka Puljića. Navodnog bratića kardinala Vinka Puljića.

Informacije o rodbinski vezama

Imam džamije Aljo ef. Cikotić je objavio post na svom Facebook profilu o ovom događaju. Informaciju o rodbinskim vezama Danka Puljića i kardinala nije objavio imam. Ona se pojavila na društvenim mrežama i medijima.

Ef. Cikotić je za Anadoliju kazao kako je Danko Puljić bratić kardinala Vinka Puljića.

 • Travnik, BiH – 18. april 2021: Danko Puljić (D4), bratić kardinala Vinka Puljića, u subotu je u džamiji na Kalibunaru u Travniku primio islam te odabrao ime Emir. ( facebook/Aljo ef. Cikotić – Anadolu Agency )

  Vezano | Danko Puljić, bratić kardinala Vinka Puljića, primio islam 

  U međuvremenu su iz Vrhbosanske nadbiskupije poslali demant. Poručili su kako kardinal ne poznaje izvjesnog Danka Puljića. Niti su u bilo kakvom srodstvu.

  “Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje. Zajedničko im je jedino prezime. U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića. Kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu. Sigurno nisu bliži rod“, navodi se u saopćenju.

  Puljić nije kardinalov bratić

  Ef. Cikotić je ponovio kako je Danko Puljić jučer lično posvjedočio da je kardinalov bratić. Međutim, danas mu je Puljić rekao da njegov otac nije rođeni kardinalov brat. Ali je rekao da su ista loza.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje