Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vremenska prognoza za 1. maj: Očekuju nas kiša i grmljavina

Preuzmite sliku

Narednih se dana u Bosni i Hercegovini prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Nestabilno će biti i sljedećih dana, tokom kojih će svakodnevno biti povremene mjestimične kiše, vjerovatno najčešće i u mnogim krajevima najobilnije tokom ponedjeljka i utorka.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 15°C, a najviša dnevna između 15 i 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima u Bosni. U Bosni vjetar sjevernog, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 7°C, a najviša dnevna između 14 i 22°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno s kišom i pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C, a najviša dnevna između 10 i 17°C.

Oblačno s kišom očekuje se sve do prvomajskih praznika, ali i na sam prvi maj.Temperatura će i na jugu zemlje drastično pasti, pa tako dnevna neće prelazi plus 15 stupnjeva Celzijusa.

U Bosni će biti još hladnije, pa se tako za prvi maj očekuje da, uz kišu, dnevne temperature neće prijeći 10 stepeni Celzijusa.

Već drugog maja će se razvedriti u cijeloj zemlji, uz porast temperature. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,