Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vremenska prognoza do petka

Preuzmite sliku

Danas više oblačnosti u centralnim i istočnim područjima Bosne. Slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini u drugoj polovini dana. U većem dijelu Bosne vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje od 30 do 33°C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mjestimično povećana naoblaka i povremena kiša uglavnom će lošije djelovati na raspoloženje većine stanovništva. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Opšta slika će se popravljati prema kraju dana.

U utorak, 09.08.2016., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana očekuju se pljuskovi u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Lokalno može pasti malo kiše i u centralnim područjima Bosne, a pljuskovi se poslijepodne očekuju i na području Sarajeva. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 34°C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti.

U srijedu, 10.08.2016., u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano prije podne. Jači razvoj oblačnosti će u drugoj polovini dana usloviti pljuskove i grmljavinu. U noći na četvrtak se očekuje dolazak frontalnog poremećaja sa zapada koji će usloviti kišu i pad tamperature zraka. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 34°C.

U četvrtak, 11.08.2016., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 29 do 32°C.

U petak, 12.08.2016., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne malo kiše se očekuje na istoku Bosne. U Hercegovini lokalni pljuskovi su mogući sve do poslijepodnevnih sati. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 25 do 29°C. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,