Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vozači oprez zbog veće količine dima u Hercegovini!

Preuzmite sliku

Na području Hercegovine na nekoliko mjesta i dalje ima požara u blizini ceste, ali za sada nema obustava saobraćaja. Vozače u tim područjima pozivamo na pojačan oprez, zbog veće količine dima.

Na ostalim putevima u BiH, saobraća se uz povoljne uslove za vožnju. Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta.

Zbog minerskih radova, danas od 12:00 do 16:00 sati, moguće su privremene obustave saobraćaja na dionici M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, u vremenu od maksimalno 5 minuta.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 08 do 16 sati, mogu se očekivati i na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-17/3 Buna-Stolac. Napominjemo da je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, zakonski obavezno.

Pojačana je frekvencija vozila na GP Doljani, gdje se na izlazu iz BiH čeka oko 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,