Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vozači oprez: Zbog niskih temperatura moguće poledice na putevima u BiH

Preuzmite sliku

Niske temperature i ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog aktiviranih klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača, izmjenjen je režim saobraćaja.

Vozače koji se kreću putnim pravcem Livno-Kupres preko planinskog prevoja Borova Glava, upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Istražni radovi izvode se u tunelu Karaula na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, zbog čega vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,