Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Volio alpinizam i ekstremne sportove: Od posljedica korona virusa preminuo 36-godišnji Irhad Zukić

Preuzmite sliku

Mladi sarajevski paraglajder i alpinista Irhad Zukić, poznatiji kao Zuka, preminuo je jutros u Sarajevu na klinici Podhrastovi. Bio je pozitivan na koronavirus, a njegovo zdravstveno stanje prethodnih dana se pogoršalo.

Ova tužna vijest pogodila je mnoge građane Sarajeva, a posebno one koji su ga poznavali. Zukić je volio život i uvijek je isticao da je želja za letom jača od straha s obzirom na to da je bio ljubitelj ekstremnih sportova, pogotovo paraglajdinga.

Irhad Zukić Zuka je rođen 1984. godine, bio je nagrađivani alpinista, a zbog svoje dobrote i posebne energije bio je omiljen u društvu, kako su naveli brojni njegovi prijatelji i kolege koji se od jutros opraštaju od njega na društvenim mrežama navodeći kako će ga pamtiti samo po dobrom i da nikada neće zaboraviti osmijeh koji ga je krasio.

Emotivnim statusom od svog člana oprostio se klub ekstremnih sportova “ExtremeSport Sarajevo”.


“Mili naš, voljeni naš, vedri osmjehu naš… Tvoj iznenadan odlazak je slomio nasa srca. Beskrajno smo zahvalni za sve trenutke sreće koje smo mogli da djelimo jer je druženje sa tobom uvijek bilo sretno, nasmijano i posebno. Budi i dalje tako vedar, dobar i nasmijan tamo gdje sad letiš jer takvog ćemo te mi pamtiti prijatelju dobri”, navode iz kluba “ExtremeSport Sarajevo”.

“Zbogom brate, počivaj u miru i rahmet ti duši. Srce me steže zbog ovog gubitka i veličine koja nas je danas napustila. Riječi žala ne mogu iznijeti, volio bih da smo više vremena proveli zajedno. Porodici duboko saučešće. Dragi prijatelji, zar je ijedan party, koncert, piva sa rajom, maska u džepu, ispod nosa ili na vratu, vrijedna vašeg života ili nečijeg? Zar je teško odmaći se metar? COVID-19 nije teorija zavjere, to je naša realnost, i to kakva”, naveo je Aco Pejović.

Emotivnim riječima oprostili su se i iz Paraglajding kluba iz Ljubuškog.

“Posljednje zbogom našem prijatelju i bratu po vjetru. Vidimo se opet na nekom boljem mjestu”, naveli su.

Emotivnom porukom od Irhada se oprostila i Hana Hadžiavdagić Tabaković.

“Druže moj odrasli smo zajedno i toliko toga prošli…po osmijehu i dobroti svi ćemo te pamtiti. Srest ćemo se opet na nekom ljepšem mjestu gdje nema boli, patnje i tuge. Voli te Hanči”, napisala je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje