Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vojin Mijatović potvrdio: Od danas je “Osmorka” postala “Sedmorka”, u formiranje vlasti uključujemo i SDA

Preuzmite sliku

U centrali SDP-a održan je prošireni kolegij stranke nakon što se, kako su rekli, smatraju izdanim, nakon glasanja nikovih koalicionih partnera po pitanju izbora delegata u Dom naroda Parlamenta BiH. Sa samo dijelom usvojenih zaključaka obratio se potpredsjednik stranke Vojin Mijatović, piše N1.

Nakon sastanka predsjednik stranke Nermin Nikšić nije davao izjave. To je, saopštili su, predviđeno za sutra kada se planira sastanak Osmorke.

Dio zaključaka proširenog kolegija, tačnije njih tri, iznio je potpredsjednik stranke Vojin Mijatović. S prvim se kreće već sutra ujutru.

Dali smo nalog kantonalnim organizacijama da krenu u razgovore sa svim političkim strankama oko formiranja većina u svim kantonima, s posebnim fokusom na Sarajevski, Tuzlanski i Unsko-sanski kanton”, izjavio je. Na upit novinara dodaje da se to odnosi i na Stranku demokratske akcije.

Drugi zaključak je da SDP od ujutru hitno kreće u formiranje federalne vlasti.

Prioritet je formiranje Vlade FBiH. Dok do toga ne dođe, značajno će se usporiti imenovanja na državnom nivou. Tačnije, kadrovi SDP-a u Vijeću ministara BiH će omogućiti imenovanje samo neophodnih funkcija za funkcionisanje institucija BiH, saopštio je Mijatović.

Dodaje – što se tiče SDP-a – od danas je “Osmorka” zapravo “Sedmorka”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,