Četvrtak, 2. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vojin Mijatović pisao visokom predstavniku u BiH: “Uveženi gospodine Schmidt…

Preuzmite sliku

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, na društvenim mrežama danas se oglasio otvorenim pismom visokom predstavniku u BiH, Christianu Schmidtu.

Ovo je njegovo pismo koje je podijelio na Facebook-u:

Uveženi gospodine Schmidt, 

Željko Komšić ne predstavlja hrvate, kao što ni Dodik ni Džaferović ne predstavljaju srbe i Bošnjake. Njih trojica su izabrani iz reda ta tri naroda iz dve izborne jedinice RS I FBiH. Ovo je decidno kako piše u Ustavu BiH.

Mene je jasna politička interpretacija Ustava od strane vladajućih SNSD-HDZ-SDA, to je njihova matrica opstanka i sakrivanja decenijskog kriminala, ali gospodine Schmidt, brinu me vaše izjave koje su u najmanju ruku u suprotnosti sa rezolucijama kako Bundestaga, tako i Evropskog Parlamenta.

Gospodine Schmidt, u ova teška i turbulentna vremena izjave poput vaše donose samo novi nemir, pogotovo među nas koji želimo videti sopstvenu zemlju kao članicu EU i NATO.

Ukoliko je vaš stav, stav čitave međunarodne zajednice, bojim se da smo onda daleko od Evrope iz koje vi dolazite, ali i da je istina recite na glas nemojte se više igrati sa našim sudbinama”, navodi se u pismu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje