Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vodostaj Sane dostigao kritičan nivo, poplavljene ulice u Prijedoru (FOTO)

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković proglasio je danas stanje redovne odbrane od poplava na području grada, s obzirom na to da je vodostaj Sane dostigao 420 centimetara, što predstavlja kritičan nivo vodostaja te rijeke.

Zaključak gradonačelnika o proglašenju prvog stepena pripravnosti mjera zaštite od poplava obavezuje sve subjekte zadužene za zaštitu i spasavanje i javna preduzeća i ustanove na području Prijedora da preduzmu potrebne mjere zaštite i spasavanja stanovništva i materijalnih dobara u ugroženim zonama.

  • Ovaj nivo pripravnosti podrazumijeva da će stanovništvo posredstvom lokalnih medija i drugih oblika informisanja biti blagovremeno obavještavano o situaciji i potrebnim mjerama zaštite.

    Odsjek za civilnu zaštitu zadužen je da prati stanje vodostaja rijeke Sane i da po potrebi blagovremeno predlaže preduzimanje potrebnih mjera zaštite i spasavanja.

  • “Odsjek civilne zaštite grada Prijedora ima obavezu da prema ukazanim potrebama koordinira rad subjekata za zaštitu od poplava, te da razmjenjuje relevantne informacije sa nadležnim subjektima, susjednim opštinama i nadležnim republičkim organima”, navodi se u zaključku. (Srna)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,