Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Vlasenica: Ranjeni vepar demolirao podrum pića pa izjurio na ulicu i sudario se s ‘Opelom’!

Na raskrsnici u centru Vlasenice došlo je do sudara između vepra i automobila marke ‘Opel’, prenosi Srna. Bilo bi interesantno pročitati policijske zabilješke sa ove neobične saobraćajke.

Vepar težak više od 100 kilograma izazvao je danas lakšu saobraćajnu nezgodu u centru Vlasenice, napravivši prethodno pometnju među građanima pred marketom “Zvorničanka”, prenosi Srna.

Očevici kažu da se vepar iznenada pojavio pred marketom u centru Vlasenice, te da je bilo očigledno da je životinja ranije ranjena i progonjena.

Vepar, koji je bio izbezumljen i uplašen, upao je u obližnji podrum pića i porušio sve što mu se našlo na putu, nakon čega je izjurio iz prodavnice i udario u Opel koji se kretao Romanijskom ulicom.

Dezorjentisani vepar potom se vratio u podrum pića, gdje su ga sačekali i ustrijelili lovci lokalnog Udruženja “Igrišta”, koji su u međuvremenu alarmirani.

Lovac Radisav Mitrović rekao je Srni da ranjena životinja može da bude veoma opasna.

Vraćali smo se iz lova kada su nam javili da se vepar pojavio u gradu. Sačekali smo ga dok se nije umorio, jer je bio izbezumljen i bijesan“, kaže Mitrović.

Lovac Radivoje Kurtuma kaže da je u svojoj dugogodišnjoj lovačkoj karijeri samo jednom vidio vepra u centru grada.

U Kladnju je 1988. godine na sličan način vepar ušao u hotel. Također je bio ranjen, gonili su ga psi i kada je u takvoj situciji on nema puno vremena da razmišlja, već bježi gdje mu je lakše“, rekao je Kurtuma.

Komandir Policijske stanice u Vlasenici Dragan Jovičić rekao je da su uviđaj na licu mjesta obavili pripadnici vlaseničke policije i Stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,