Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada Tuzlanskog kantona odala počast stradaloj tuzlanskoj mladosti

Preuzmite sliku

Danas je na Slanoj Banji i mjestu stradanja na tuzlanskoj Kapiji polaganjem vijenaca i cvijeća obilježena godišnjica masakra i najtežeg ratnog zločina nad civilnim stanovništvom Tuzle.

  • Tim povodom delegacija Vlade Tuzlanskog kantona danas je, zajedno sa brojnim drugim delegacijama položila cvijeće i odala počast nevino stradaloj mladosti Tuzle.

    Nakon polaganja cvijeća premijer Kantona Kadrija Hodžić je izjavio:

    „Kada je kobnog 25. maja 1995.godine trebalo da slavimo život, pokidan je 71 cvijet. Pokidani su životi mladih ljudi. Doživljena je biološka tragedija. Otpor smo tada davali suzama i dizanjem ruku u nebo. Otpor sada treba da bude izražen brigom za mlade, brigom za kvalitetno obrazovanje, zapošljavanje, stvaranje uslova za sigurnost i povjerenje u društvo. To je upravo onaj pijetet koji smo dužni tim ljudima, jer bi upravo oni željeli da imaju takvo stanje“.

    Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona, osim premijera Hodžića činili su ministrica pravosuđa i uprave Una Harčin, ministar finansija Vedran Lakić, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Esad Džidić, ministar obrazovanja i nauke Elvis Baraković, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Hamza Bešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vahidin Smajlović, ministar kulture, sporta i mladih Zlatan Muratović, ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin i ministar zdravstva Božo Jurić.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje