Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK smijenila direktora Rudnika soli Tuzla Aziza Čačkovića

Preuzmite sliku

Održana 7. vanredna sjednica Vlade TK.

Vlada je danas odobrila 1.050,00 KM JU OŠ „Sjenjak“ Tuzla na ime izmirenja troškova liječenja u slučaju povrede na radu uposlenika, koji padaju na teret pravnog lica kod kojeg je zaposlenik osiguran.

Također, donijela je i Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu, čime se ne mijenja visina utvrđenih sredstava u Budžetu TK za 2021. godinu.

Današnjim Zaključkom Vlada je dopunila svoj ranije doneseni zaključak o obustavljanju zapošljavanja u javnim institucijama i ustanovama. Današnjom dopunom definisano je da se obaveze ne odnose se pravosudne institucije na području Tuzlanskog kantona, a što se tiče drugih kantonalnih organa obaveza se ne odnosi na situaciju ako su prije dana donošenja ovog Zaključka već izdali odgovarajuće rješenje u o postavljenju državnog službenika.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je dala prethodne saglasnosti za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave privrednog društva Rudnik soli Tuzla, kao i za imenovanje novih vršilaca dužnosti članova Uprave privrednog društva Rudnik soli Tuzla.

Ovim odlukama umjesto Aziza Čačkovića, na poziciju direktora ovog privrednog društva imenovan je Jasmin Isabegović, dipl. ing. geologije dok su vršioci dužnosti ostalih izvršnih direktora ostali nepromijenjeni.

Također, doneseno je više rješenja o privremenom imenovanju školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje