Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK sa 900.000 KM kroz 132 projekta sufinansira sportske organizacije i manifestacije

Preuzmite sliku

Sufinansiranje sporta TK kroz 132 projekta.

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović potpisala je danas ugovore sa sportskim organizacijama koje su ispunile uslove Javnog poziva za sufinansiranje programa/projekata sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2022. godinu.

Zastupljeni su svi klubovi sa područja TK a podržano je ukupno 132 projekta kada su u pitanju sportske organizacije i manifestacije. Prema riječima ministrice Mijatović iznos dodijeljenih sredstava je oko 900.000 KM.

 • „Ono na što smo posebno ponosni kao resorno ministarstvo je da po prvi put imamo omladinske uzrasne kategorije, što u stvari nama predstavlja iskorak ka naprijed. Ulaganje u omladinske uzrasne kategorije je ulaganje u našu budućnost. Ove godine imamo znatno više podržanih projekata u odnosu na prošlu godinu“, kazala je ovom prilikom ministrica Mijatović.

  Po prvi put je, naglašeno je, urađena kategorizacija sporta. Uključene su sve kategorije, među kojima se prednost daje kvalitetnom i vrhunskom sportu ali nisu zaboravljeni ni „sport za sve“, rekreativni sport, odvijanje trenažnih procesa i slično.

  Uslovi, postupci i kriteriji za raspodjelu sredstava definirani su odlukom koju je Vlada TK donijela u martu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,