Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK razriješila upravne odbore UKC-a Tuzla i Službe za zapošljavanje TK

Preuzmite sliku

Održana 4. vanredna sjednica Vlade TK.

Na današnjoj sjednici Vlada je, u skladu sa prethodno donesenim Programom rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava, odobrila 47.322,00 KM Ministarstvu obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona na ime uplate „naknade za pogodnost lokacije (renta) za izgradnju objekta osnovne i srednje muzičke škole.

Ovim se otklanjaju i posljednje prepreke za realizaciju projekta i dobivanje građevinske dozvole za izgradnju objekta osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli.

U cilju usklađivanja sa odredbama Zakona o državnoj službi, Vlada je danas dala suglasnost na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ureda premijera TK.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas privremeno imenovala Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, te razriješila upravne odbore Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla i Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Od Skupštine JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj zatraženo je da razriješi dužnosti članove, predstavnike državnog kapitala, imenovane u privremeni Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća, te utvrdila prijedlog kandidata za imenovanje u privremeni Nadzorni odbor JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj, ispred državnog kapitala, do imenovanja novog Nadzornog odbora u skladu sa zakonom, a najduže do 90 dana.

Vlada je i imenovala punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća “Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o., te utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Međunarodni aerodrom Tuzla”. Također, Vlada je privremeno imenovala Školski odbor JU Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,