Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK osigurala 210.000.00 KM za zamjenu stolarije na fakultetu u Tuzli

Preuzmite sliku

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila je danas Rudarsko – geološko – građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli. Razlog za posjetu je realizacija projekta zamjene stolarije na zgradi Fakulteta, za što je Kantonalna vlada ove godine osigurala 210.000.00 KM.

„Objekat RGGF-a je bio u izuzetno lošem stanju kada je u pitanju prije svega vanjska stolarija. Želeći studentima, ali i profesorima i saradnicima na Fakultetu, koji je klica i jedan od osnivača Univerziteta u Tuzli, pružiti što kvalitetnije uslove za rad, Vlada je ove godine kroz Program kapitalnih ulaganja izdvojila 60.000,00 KM, te još dodatno intervenisala kroz namjenska sredstva u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja i njihov projekat sa UNDP-om, osigurala dodatnih 150.000,00 KM za realizaciju ovih aktivnosti na objektu Fakulteta“, kazao je danas premijer Kantona Denijal Tulumović, te izrazio nadu da će realizacija ovog projekta studentima vratiti ono što im je neophodno za kvalitetan studij, a to je mir dok rade, uče i slušaju predavanja.

Dekan Rudarsko – geološko – građevinskog fakulteta Kemal Gutić je Vladi Tuzlanskog kantona izrazio zahvalnost što je imala sluha i prepoznala potrebe ove visokoškolske ustanove.

„Nama veoma mnogo znači realizacija ovog projekta. Završili smo radove na sjevernoj strani objekta, a južnu stranu (od Omege) očekujem da ćemo završiti slijedeće dogine. Također, moram istaći da je Vlada dala i punu podršku realizaciji IPA projekta međunarodne saradnje. Jedan od tih projekata smo upravo završili i izuzetno smo ocijenjeni, a sada ulazimo u njegov svojevrstan nastavak. Radi se o istraživačkom projektu na području našeg kantona, Brčko Distrikta, a u vezano sa Republikom Hrvatskom i Crnom Gorom“, kazao je danas dekan Gutić.

Osim premijera Tulumovića, današnjoj posjeti prisustvovala je i ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, a tokom posjete članovi Vlade su, zajedno sa dekanom Gutićem, položili cvijeće i odali počast studentima ovog fakulteta koji su poginuli u ratu 1992-‘95.godina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje