Četvrtak, 5. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK o zahtjevu za zakazivanje tematske sjednice Skupštine o stanju u UKC-u Tuzla

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona (TK) je na 6. vanrednoj sjednici upoznata s Obavijesti Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla u vezi zahtjeva Skupštine TK kojim se od Vlade traži dostavljanje materijala u cilju zakazivanja tematske sjednice Skupštine TK, shodno inicijativi poslanika Asmira Hasića na temu “Problemi i iznalaženje rješenja na Univerzitetskom kliničkom centru“.

Vlada je, imajući u vidu ranija postupanja i prethodno razmatranje informacije UKC-a, podržala stav Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, te, u cilju što bolje i obuhvatnije pripreme materijala za tematsku sjednicu, zatražila od Skupštine TK da odredi dodatni rok u kojem bi Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla poduzela sve aktivnosti radi dodatnog analiziranja trenutnog stanja i pronalaženja adekvatnih mjera za prevazilaženje istog u ovoj ustanovi, te shodno tome upotpunila Informaciju o stanju i poslovanju.

Vlada TK je danas izmijenila i dopunila Program manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2023. godinu, te među manifestacije od interesa uvrstila “Roze oktobar 2023“ i “13. Tuzlanska ORL škola“ čiji su organizatori Udruženje žena Tuzla i Udruženje traheotomiranih osoba Tuzla, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,