Srijeda, 6. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK izdvaja novac za nerazvijene općine u kantonu

Preuzmite sliku

U skladu sa ranije donesenim Programom o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu u 2022. godini, Vlada je danas donijela Odluke o odobravanju predviđenih finansijskih sredstava za implementaciju pojedinačnih projekata.

Od ukupno predviđenih 1,65 miliona KM za ove namjene Općini Teočak je, za izgradnju pijace u centru općine Teočak dodijeljeno 462.616 KM, dok je Općini Sapna za dva projekta, rekonstrukciju putne infrastrukture i izgradnju poslovno-proizvodnog objekta izdvojeno 385.514 KM. Za Općinu Čelić izdvojeno je 100.000 KM za izgradnju javnog odgojno-obrazovnog objekta – obdanište.

Općini Kladanj za rekonstrukciju grijnog sistema u zgradi Općine i rekonstrukciju ulica i puteva na području svih mjesnih zajednica odobreno je 246.728 KM. Za izgradnju sportske dvorane MZ Brijesnica Mala u općini Doboj Istok – Faza III i izgradnju i rekonstrukcija lokalnih puteva Općini Doboj Istok je odobreno 200.467 KM.

Također, Vlada je danas dala i saglasnost na tekst ugovora o implementaciji nepovratnih novčanih sredstava, koji će biti zaključen između Vlade TK i općina kojima su sredstva odobrena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,