Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK: 650.000 KM pomoći za hotelijerstvo i ugostiteljstvo

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja o odobravanju sredstava
pomoći privrednim subjektima u djelatnosti hotelijerstva i ugostiteljstva sa Konačnom listom fizičkih i pravnih lica kojima je odobrena refundacija sredstava.

Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 653.524 KM na ime refundacije uplaćenih poreza i doprinosa na plaću i iz plaće zaposlenika za januar 2021. godine, privrednim subjektima u djelatnosti hotelijerstva i ugostiteljstva sa područja Tuzlanskog kantona, koja se nakon okončanog postupka po Javnom pozivu za dodjelu sredstava pomoći privrednim subjektima nalaze na konačnoj listi fizičkih i pravnih lica kojima je odobrena refundacija sredstava.

Na poziv se javilo 396 aplikanata od čega su 23 pravna lica bez poslovnih jedinica i 56 sa 106 poslovnih jedinica. Sredstva će biti korištena za refundaciju poreza i doprinosa na plaću i iz plaće zaposelnika u djelatnostima hotelijerstva i ugostiteljstva, prema određenim šiframa djelatnosti, a u cilju pomoći preivrednim subjektima u saniranju ekonomskih šteta izazvanih epidemijom COVID-19. Obuhvaćeno je 1037 radnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje