Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada KS ispunila obećanje: Besplatni turistički vaučeri za građane Srbije u znak zahvalnosti

Preuzmite sliku

Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica KS će kroz dodjelu 2.000 elektronskih vaučera –kodova Vladi Republike Srbije iskazati zahvalnost na njihovoj velikodušnoj donaciji 20.000 vakcina Kantonu Sarajevo u aprilu ove godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

U saopćenju se navodi da je za ovu namjenu objavljen javni poziv na stranici Vlade KS i Turističke zajednica KS, u kojem su pozvani svi privredni subjekti registrovani za pružanje ugostiteljskih usluga sa smještajnim kapacitetima da se prijave za Listu odabranih smještajnih objekata u kojima će se e-kuponi moći realizovati.

Ovi elektronski kuponi, pojedinačne vrijednosti od 200 KM (100 eura), građani Srbije će moći iskoristiti do 30. decembra 2021. godine i to za minimalno dvodnevni smještaj sa doručkom za dvije osobe. Ukupno će biti izdato 2.000 e-kupona za koje je Vlada Kantona Sarajevo izdvojila 400.000 KM. Planirano je da jedan smještajni objekat može prihvatiti najviše 300 elektronskih kodova namjenjenih za ovu svrhu.

Nakon primitka liste sa 2.000 državljana Republike Srbije koju će načiniti i dostaviti Vlada Republike Srbije, Turistička zajednica KS će na dobivene e-mailove poslati e-kupone zajedno sa Listom odabranih smještajnih objekata. Nakon toga, vlasnici e-kupona će imati 30 dana da rezervišu smještaj u Kantonu Sarajevo – pojasnili su iz KS.

“Vlada Srbije će napraviti listu svojih građana koji će besplatno boraviti u Sarajevu, naša je želja da to budu zdravstveni radnici Srbije koji su dali poseban doprinos i kroz vakcinaciju brojnih građana BiH u Srbiji proteklih mjeseci, ali će to ipak biti odluka Vlade Republike Srbije”, poručio je ovim povodom premijer KS Edin Forto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje