Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada FBiH osigurala 10.000.000 KM za podršku sektoru javnog cestovnog prijevoza putnika

Preuzmite sliku

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija dobilo je 193 prijave na javni poziv za dodjelu finansijske pomoći poslovnim subjektima iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika u okolnostima pandemije COVID-19.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine za podršku sektoru javnog cestovnog prijevoza putnika u Federaciji BiH osigurala je 10.000.000 KM.

Iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija saopćeno je da je komisija za pripremu i provođenje javnog poziva završila sve planirane aktivnosti i zadatke, odnosno analizu svih pristiglih prijava. Od ukupno 193 prijave, jedna je neblagovremena, a formalno-pravne uslove ispunilo je 176 privrednih subjekata.

Komisija za ocjenu će u skladu sa odredbama i kriterijima Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19 i javnog poziva sačiniti prijedlog dodjele sredstava. Federalni ministar Denis Lasić taj prijedlog trebao bi sljedeće sedmice dostaviti Vladi Federacije BiH na usvajanje.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,