Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada će podržati manifestaciju Dani Filozofskog fakulteta

Preuzmite sliku

Obilježavanje godišnjice postojanja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i organizacija manifestacije “Dani Filozofskog fakulteta” bili su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatana Muratovića sa predstavnicima Asocijacije studenata Filozofskog fakulteta.

Kako je tokom sastanka rečeno, ovo je prvi puta u 24 godine postojanja ovog fakulteta da se organizira jedna ovakva i ovako sadržajna manifestacija koja će trajati tokom aprila i maja ove godine.

„Cilj manifestacije jeste prezentacija rada, aktivnosti i potencijala, te perspektiva Filozofskog fakulteta, ali i da se pruži prilika studentima da svojim prijedlozima i sugestijama utiču na povećanje kvaliteta nastavnog rada na Fakultetu“, rekli su predstavnici Asocijacije.

„Vlada Tuzlanskog kantona podržat će održavanje ove manifestacije, za koju očekujemo da preraste u manifestaciju sa tradicionalnim karakterom. Očekujemo da se u njenim okvirima posebna pažnja posveti i aktualnim kretanjima na tržištu rada i aktivnostima koje s tim u vezi sama akademska zajednica i fakulteti moraju poduzeti. Također, očekujemo da ona svoj uspjeh poluči i kroz dobru prezentaciju Filozofskog fakulteta, ali i Univerziteta u Tuzli u cjelini“, rekao je na kraju sastanka premijer Gutić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje