Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vlada Brčko distrikta odobrila transfer za treći pokušaj vantjelesne oplodnje

Preuzmite sliku

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za treći pokušaj vantjelesne oplodnje u visini od 165.000 maraka.

U saopćenju iz Vlade BD navodi se kako pravo na finansiranje trećeg pokušaja asistirane reprodukcije, u skladu s Programom, imaju osigurane osobe Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH ženskog spola do napunjenih 45 godina života koje su dva puta prošle cjelokupnu proceduru asistirane reprodukcije po projektu koji provodi Fond zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za troškove transplantacije organa osiguranicima Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1. 1. do 31. 12. 2021. godine.

Članovi Vlade danas su, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, odobrili Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za nabavu Aku-ček trakica u visini od 200.000 maraka, navodi se u saopćenju. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje