Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vjetar odnio krov sa dvije škole u Srebrenici

Preuzmite sliku

Olujni vjetar zahvatio je područje Skelana i okoline, kao i planinski dio srebreničke opštine i Bajinu Baštu u Srbiji, te pričinio veću materijalnu štetu na objektima, voćnjacima i šumama.

Direktor Osnovne škole “Kosta Todorović” iz Skelana Sanja Močević rekla je Srni da je vjetar jutros u 7.00 časova odnio 60 metara kvadratnih krova sa školskog objekta i oštetio jedan dimanjak, a oštećen je i krov na seoskoj školi u Sućesci.

Močevićeva nije mogla da procijeni kolika je materijalna šteta, ali je istakla da su svi učenici bezbjedni i da nije bilo povrijeđenih.

Veliku štetu vjetar je pričinio i na malinjacima i drugim voćnjacima u selima oko Skelana. Mnoge zasade maline polomio je, kao i grane drveća i cijela stabla, dok je štetu na kućama vjetar pričinio u planinskom selu Podravanje.

Prema riječima Momira Markovića iz ovog sela, vjetar je odnio krovove nekoliko kuća i pomoćnih objekata, prevrnuo plastove sijena i polomio stabla voćaka.

U Domu zdravlja kažu da nije bilo prijavljivanja povrijeđenih građana.

Zbog snažnog vjetra došlo je do kvarova na dalekovodima za Sućesku i Ljubisaviće, dok su radnici “Elektro-Bijeljine” iz srebreničke radne jedinice otklonili kvarove u srebreničkom naselju Mlinište, i u nekoliko sela. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje