Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vjernici klanjali bajram-namaz u Ferhadiji u Banja Luci: Bajram je trenutak radosti

Preuzmite sliku

Bajram je trenutak radosti i mi želimo da kažemo da je na području banjalučkog muftiluka ovaj ramazan proveden u najboljem redu i miru, dodao je muftija banjalučki

Mnogobrojni vjernici klanjali su jutros bajram-namaz u Ferhat-pašinoj džamiji u Banja Luci, gdje je hutbu kazivao muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović, javlja Anadolija.

On je rekao da je sretan da ispred Ferhat-pašine džamije iz grada Banja Luke može poslati čestitke svima onima koji današnji dan obilježavaju u nadi i vjeri da će njihovi ramazanski ibadeti biti kabul, primljeni i da će njihova porodična sreća i prijateljski odnosi biti još veći i snažniji.

– Ispostili smo mjesec ramazan i proveli ga u intenzivnom ibadetu zato se danas radujemo da možemo podijeliti radost uspjeha koji nam je bio i nada, a i želja i snaga da iz ovog grada i u ovom gradu pokažemo jednu širinu, ljubav i toplinu – rekao je muftija Abdibegović.

Dodao je da bi toplina sigurno bila veća da je veliki broj Banjalučana danas mogao biti ovdje u svojoj džamiji i kod svojih kuća, no nažalost još uvijek su negdje daleko.

– Bajram je trenutak radosti i mi želimo da kažemo da je na području banjalučkog muftiluka ovaj ramazan proveden u najboljem redu i miru – dodao je muftija banjalučki.

Nakon što su vjernici klanjali bajram-namaz, ispred džamije se prisutnima pridružio i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,