Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Više od stotinu mališana sudjelovalo u biciklijadi ulicama Tomislavgrada

Preuzmite sliku

U organizaciji Univerzalne sportske škole Tomislavgrad u petak oko 120 djece sudjelovalo je u biciklijadi gradskim ulicama Tomislavgrada.

Kako je za Fenu kazao voditelj navedene škole Ante Jurčević, u sklopu njihovih aktivnosti vožnja biciklom prošlih godina bila je organizirana kroz prirodu i bližu okolinu Tomislavgrada, a ove godine su svoje polaznike vožnjom odlučili provesti ulicama samog grada.

“Ovim događajem željeli smo potaknuti djecu da što više borave u prirodi, a s druge strane to je i veoma korisno za njihovo zdravlje i daljnji razvoj. Također jedan od ciljeva je da se djeca uključe u sport, čime razvijaju socijalizaciju te stvaraju pozitivne životne navike”, kazao je Jurčević.

Napomenuo je da su polaznici njihove škole, kao i ostali učesnici, jučerašnjom vožnjom nagrađeni slatkišem za uspješnu cijelu sportsku sezonu, a kroz iduće dane očekuje ih i tradicionalna škola plivanja.

Treba napomenuti da su za vrijeme trajanja vožnje bicikliste radi njihove sigurnosti pratili djelatnici Policijske postaje Tomislavgrad, a uz njih su u pričuvi bila i kola hitne pomoći.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,