Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vijećnik SDA narušavao javni red i mir u kladionici: “Samo sam joj rekao – hajde u pi**u materinu”

Preuzmite sliku

Nakon nedavnog incidenta gdje je muškarac demolirao cijelu kladionicu u Mostaru, izgleda da je na jednom uplatnom mjestu bio nezadovoljan i SDA-ov mostarski vijećnik Ibro Husnić.

Mostarska policija potvrdila je da je I.H. (1962.) u kladionici Premier u Ulici Rade Bitange narušavao javni red i mir. Njega je, kako navode, uposlenica kladionice prijavila policiji da joj je, nakon što mu je u 20.55 kazala da zatvara kladionicu, i da je dužan 140 KM, psovao majku, gađao ju olovkama te nakon dužeg psovanja i vrijeđanja napustio kladionicu.

Mostarski gradski vijećnik Ibro Husnić pak tvrdi da ništa nije tako bilo.

“Nikakav incident nije bio, baš ništa nije bilo. 10 minuta do 9 sati ušao sam u kladionicu da uplatim tiket, gospođa je rekla kao policijski je sat nema ona vremena. Rekao sam ‘hajde u pi**u materinu’. Ona reče da neće i to je sve bilo što je bilo, da bi se kasnije nadodavalo”, tvrdi Husnić za Hercegovina.info.

Dodaje da uposlenicI kladionice nije psovao majku, a da je to “nadodao suprug radnice kladionice”, koji je policajac, te da će ga prijaviti unutrašnjoj kontroli.

Inače, policija je intervenisala po pozivu iz kladionice, sačinjena je službena zabilješka i slijedi podnošenje prekršajne prijave protiv Husnića, a ima i svjedok koji je već policiji potvrdio da uposlenica kladionice govori istinu. Husnić ipak sve negira.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje