Subota, 4. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Vijećnica za primjer: Odrekla se uvećanog dijela paušala u korist budžeta

Mlada vijećnica u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo Amela Topuz dala je pismenu izjavu kojom se odriče uvećanog dijela paušala za tekuću godinu u korist budžeta Općine Novi Grad – Sarajevo.

Ovakav potez inače diplomirane ekonomistice iz redova “Naše stranke” svakako je vrijedan pažnje.

Smatram da za bilo koji oblik povećanja paušala nema osnova, pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da živimo na rubu siromaštva” – kazala je za Tuzlanski.ba Amela Topuz.

Budžet Općine Novi Grad za 2016. godinu pored dobrih i kvalitetnih projekata za značaj lokalne zajednice, podrazumijevao je i povećanje osnovice plate, koja ujedno znači i povećanje paušala svim vijećnicima, objašnjava Topuz.

  • izjava-amela-topuz
  • Kao vijećnica našla sam se na raskrsnici šta u ovom momentu je najbolje uraditi za lokalnu zajednicu. Stoga sam podržala budžet zbog dobrih projekata i ujedno se odrekla uvećanog dijela paušala” – kaže nam Amela Topuz i dodaje:

    Smatram da ako želimo pričati o koracima koji su prijeko potrebni u našem okruženju, onda morate biti prvi, biti primjer prvo sebi a onda i drugima” – smatra ova mlada političarka

    Vjerujem da će moj potez potaknuti na razmišljanje i druge, te ih motivisati da urade nešto slično. Nije fer da neko čitav mjesec mora raditi za novčani iznos koji vijećnik/poslanik/parlamentarac zaradi za jedan dan.” – poručuje na kraju razgovora Amela Topuz za Tuzlanski.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje