Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Vijeće naroda RS-a: Disciplinski postupak protiv radnika obezbjeđenja koji je napao novinara

Služba za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske saopštila je danas da će protiv radnika obezbjeđenja koji je učestvovao u današnjem incidentu u Vijeću naroda RS pokrenuti disciplinski postupak radi utvrđivanja odgovornosti i do završetka postupka radnik će biti suspendovan, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor Službe Goran Maričić u saopštenju dostavljenom medijima izrazio je žaljenje zbog incidenta u Vijeću naroda RS, ” u kojem je došlo do sukoba radnika obezbjeđenja i novinara” agencije SRNA.

Kako se navodi u saopštenju, prema saznanjima Službe, u prostorijama stare zgrade Vlade RS danas došlo je do verbalnog incidenta između radnika obezbeđenja i jednog od novinara.

U skladu sa odlukom o kućnom redu, Vijeće naroda RS, kao jedna od institucija koja je smještena u staroj zgradi Vlade RS, je zahtijevala od službe obezbjeđenja da dozvoli ulazak u njihove prostorije samo kamermanima, a da ostali novinari sačekaju do završetka sjednice. Novinari koji su ostali da čekaju u prizemlju objekta su preglasnim govorom ometali rad službenika smještenih u objektu. Nakon što su više puta zamoljeni od strane službe obezbjeđenja da tiše govore, došlo je do verbalnog incidenta između jednog od novinara i radnika obezbjeđenja, nakon čega je novinar udaljen iz objekta“, stoji u saopštenju.

Dodaje se i da se, uvažavajući težinu novinarskog poziva, kao i težinu i odgovornost posla koji obavljaju radnici obezbjeđenja u institucijama RS, nadaju da ovaj incident neće ugroziti dosadašnju dobru saradnju sa predstavnicima medija.

Pred početak sjednice Zajedničke komisije Vijeća naroda i Narodne skupštine RS jedan od pripadnika obezbjeđenja u zgradi u kojoj se nalazi Vijeće naroda RS, prema riječima Borisa Noge, novinara agencije SRNA, verbalno ga je napao, a zatim i fizički nasrnuo i izbacio ga iz zgrade. Nogo je istakao da je “do napada došlo bez povoda i razloga”.

Klub novinara Banjaluka osudio je napad na kolegu. (Foto:  Twitter/Knespoljac)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,