Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vijeće ministara BiH donosi odluku o početku rada državnog zatvora

Preuzmite sliku

Vijeće ministara trebalo bi da na sjednici u ponedjeljak, 3. decembra, utvrdi datum početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za realizaciju projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, te Upravnog i Nadzornog odbora ovog zavoda.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara objavljenom na web stranici ove institucije su i informacija Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH vezi sa povećanim prilivom migranata, te Nacrt godišnje platforme o obavještajno-bezbjednosnoj politici za 2019, čiji je predlagač Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH.

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, biće razmatran prijedlog odluka o dodjeli tekućih grant sredstava, između ostalog i za sufinansiranje projekata institucija kulture BiH u 2018. godini.

Vijeće ministara trebalo bi da razmotri i prijedlog odluke o izboru sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u BiH, te iznosu dodijeljenih grant sredstava za promociju domaće proizvodnje u ovoj godini, što je bila jedna od tačaka vanredne sjednice Vijeće ministara, koja je jučer otkazana zbog dodatnih konsultacija o predloženim tačkama dnevnog reda.

Na predloženom dnevnom redu za tu sjednicu bio je i zahtjev za dodjelu sredstava iz tekuće budžetske rezerve za organizovanje Skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj, koja će biti održana 7. maja u Sarajevu.

Iz Vijeća ministara saopšteno je da će tačke dnevnog reda vanredne sjednice biti razmatrane na sjednici 3. decembra, čiji je početak zakazan u 12.00 sati. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: