Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Vidovita Vladimira” nasamarila Hercegovku te joj uzela 14.800 KM

Preuzmite sliku

Žena iz Trebinja S.G. je policiji prijavila prevaru navodeći da je “Vidovitoj Vladimiri” iz Srbije dala 14.800KM kako bi pomogla njenoj duševno oboljeloj kćerki, međutim to se nije desilo.

Policijskoj stanici Trebinje je jučer (25.10.2021. godine), jedna osoba iz Trebinja prijavila da je u posljednja četiri mjeseca više puta u kontakt stupila sa nepoznatom osobom iz Republike Srbije, koja se predstavila kao vidovnjak i prorok pod imenom “Vidovita Vladimira”, a vezano za zdravstvene probleme koje ima njena duševno oboljela kćerka.

“Vidovita Vladimira” je ženu dovela u zabludu da će izliječiti njenu kćerku, ukoliko uplati novac što je ona u više navrata i učinila, a ukupne vrijednosti oko 14.800 KM, prenosi Klix.ba.

Nakon što joj vidovnjakinja nije pomogla u liječenju njene duševno oboljele kćerke, Trebinjka je shvatila da je u zabludi i da je prevarena.

Policijska uprava Trebinje u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Trebinje preduzima mjere i radnje na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje