Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vidjelica iz Međugorja: Gospa više neće davati poruke i nema više javnih ukazanja

Preuzmite sliku

Gospa je otkazala redovna mjesečna javljanja Mirjani Dragičević, navodnoj vidjelici iz Međugorja. Potresena Mirjana je za 24sata.hr sama potvrdila ovu informaciju.

Jučer, 18. marta, dogodila se velika prekretnica za cijelo Međugorje, za svijet i za mnoge vjernike koji svakog drugog u mjesecu hodočaste podno Brda Ukazanja, javlja Međugorje.info, hercegovački portal koji povremeno služi kao vidjeličina platforma za odnose s javnošću. Govore o Gospinom otkazu mjesečne saradnje s Mirjanom.

Naime, Majka Božja se navodno svakodnevno ukazivala Mirjani od juna 1981. do decembra 1982. Tada je Gospa Mirjani najavila da neće više imati dnevnih susreta, ali joj ostavila utješni dar, poručivši joj da je može vidjeti za svoj rođendan sve dok je živa. Od tada je imala redovna javljanja u međugorski eter svakog drugog u mjesecu.

Mirjana Dragičević je na mjesečnoj bazi okupljala vjernike i tvrdila im da vidi Gospu, a zatim je njenu navodnu poruku objavljivala svakog 25. u mjesecu. Ali evo, čini se kako je tome došao kraj.

Vidjelica Mirjana: Istina je, ukazivat će mi se samo jedanput godišnje.

24sata: A kada, ima li neki poseban datum?

Vidjelica Mirjana: Ima. 18. marta.

24sata: To je na vaš rođendan?

Vidjelica Mirjana: Nije rođendan bitan, ne spominje se rođendan. Gledajte, u molitvi sam, nisam raspoložena. Još sam pod stresom.

24sata: Kakvim stresom? Zbog odluke Majke Božje?

Vidjelica Mirjana: Da, zbog odluke. znala sam da će tako biti, jer to nije bilo za zauvijek – tiho je prozborila Mirjana.

Kako ste znali?, inzistirao je novinar 24sata, ali navodnoj vidjelici je bilo dosta.

– Molim vas, u molitvi sam. Ne mogu sad – kazala je i završila razgovor.

Inače, kako prenosi Međugorje.info, Gospina odluka pala je jučer, na Mirjaninom rođendanu, oko 14.30, dok je navodna vidjelica bila u porodičnom domu, okružena familijom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje