Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Video iz sudnice: Pogledajte šta je rekao dr. Abdulah Kučukalić o “amneziji” Alise Mutap

Preuzmite sliku

Ispitanica bila potpuno svjesna bez nekih psihopatoloških simptoma, rekao je Kučukalić.

Dr. Abdulah Kučukalić svjedočio je danas u Sudu BiH u slučaju “Dženan Memić“.

Dr. Kučukalić je rekao da u medicinskoj dokumentaciji iz KUM-a od 8. februara 2016. godine nije naznačeno da je Alisa Ramić, tada Mutap, imala potres mozga, da nije imala nikakvu povredu mozga, ali ni vratne kičme.

Na pitanje tužioca, da li osoba koja je kod prijema nadležnog ljekara, svjesna, orijentirana i komunikativna može biti bez svijesti, ne sjećati se, da kaže ljekarima i podatke i ostalo, pa tek nakon sat i nešto vremena doći sebi, pa onda se sjeća kritičnog događaja, što stoji u inkriminisanom djelu, dr. Kučukalić je rekao:

– Ne može. Normalno, da ljekar koji ju je pregledao je konstatovao stanje njene svijesti, dao je procjenu njenih fizičkih funkcija, orijentaciju, komunikaciju, govor, mišljenje i konstatovao je u svom nalazu da je sve to u granicama normale. Što znači da je u toku pregleda, ispitanica (Alisa Mutap, op.a.) bila potpuno svjesna bez nekih psihopatoloških simptoma – rekao je dr. Abdulah Kučukalić.

U videoprilogu koji Sud BiH odobrava medijima, a koji je objavio Dnevni avaz pogledajte dio svjedočenja dr. Abdulaha Kučukalića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje