Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Video doktora Salkića izazvao lavinu reakcija, građani zahvalni na izvrsnoj edukaciji

Preuzmite sliku

U vremenu pandemije, života i smrti, koje zahtijeva ljude sa zvanjem i znanjem, bez okolišanja i politikanstva, bez egoističkih stavova, izuzetnom analizom problema iz medijske nevidljivosti isplivao je video koji je s razlogom postao viralan širom regiona. 

I dok veliki broj bh. političara svakodnevno demonstrira nesnalaženje u vanrednim okolnostima u kojima se nalazimo i dok oni kojima je dužnost da edukuju građanstvo nespretno miješaju pojmove i ne pogađaju suštinu problema (izuzev Ministra zdravstva u Vladi RS-a doktora Alena Šeranića), doktor Nermin Salkić je za nešto manje od 9 minuta sa minimalnim resursima koje pruža vlastiti Facebook profil ali uz izuzetno poznavanje materije postigao odličan učinak po pitanju munjevitog educiranja najprije stanovništva BiH ali i cijele regije o problematici korona virusa.

Prof. dr. sc. Nermin Salkić, tokom jučerašnjeg dana objavio je video u kojem je objasnio situaciju u vezi sa korona virusom te koliko je važno pridržavati se naredbi i mjera donesenih u Bosni i Hercegovini kako bismo prevenirali širenje pandemije.

“U sljedeće dvije sedmice imamo raskrsnicu između toga hoćemo li proći kroz ovu epidemiju neoštećeni ili ćemo ući u praktično državnu pandemiju koja će imati nesagledive posljedice za našu zemlju”, istakao je prof. dr. Salkić u uvodnom dijelu videa koji je za manje od 24 sata zabilježio čak 13.000 dijeljenja sa privatnog profila, te hiljade komentara neizmjerno zahvalnih građana iz cijele BiH ali i regiona. Ovaj eudukativni video je zabilježio i nekoliko desetina hiljada pregleda na drugim video servisima na kojima je video postalvjen. (Vimeo i Youtube)

Salkić ovim videom, kako je istakao, želi educirati građane kako bi shvatili sa kakvim dimenzijama problema se suočavamo te da shvate da je Bosna i Hercegovina u ovom trenutku pred izazovom kakav nije imala nikada. Bravo doktore! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje