Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Verlab: SIPA nije vršila pretres naših prostorija

Preuzmite sliku

Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA nije vršila pretres prostorija Verlaba, kazali su iz ove kompanije. Dodali su kako više neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi konkretnog postupka.

U vezi sa objavljenim sadržajima u sredstvima informisanja na dan 08.04.2021. godine, VERLAB obavještava medije i javnost da u našim prostorijama nije vršen pretres, naveli su iz kompanije.

“Ovlaštena lica Državne agencije za istrage i zaštitu su, isključivo, prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu profesionalno obavili poslove sukladno sadržaju sudske odluke”, dodali su u Verlabu.

Kako su još kazali, Verlab neće davati odgovore ili komentare o toku ili u vezi konkretnog postupka.

“Ostajemo orijentisani postupanju u skladu sa odlukama sudova i nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini bez upuštanje u komentarisanje istih. Molimo medije da se suzdrže objavljivanja neprovjerenih, netačnih ili neistinitih sadržaja”, poručili su iz Verlaba.

Podsjećamo, po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Tužilaštva KS, pripadnici SIPA-e su danas izuzeli dokumentaciju na tri lokacije, o respiratorima ‘Srebrene maline’.

SIPA će u zakonskom roku izvijestiti nalogodavce o provedenim aktivnostima. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,