Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Veliki reklamni pano osvanuo u centru Sarajeva, građani neprijatno iznenađeni

Preuzmite sliku

Na Vrbanja mostu jutros su radnici krenuli sa postavljanjem ogromnog reklamnog panoa, ali brzom reakcijom Inspektorata Općine Centar njegovo instaliranje je prekinuto.

Kako je za N1 potvrđeno iz Općine Centar, za ovaj se pano nema saglasnost. Fotoreporter N1 zabilježio je da pano već skoro u cjelosti postavljen, ali kako su na rekli iz Općine Centar inspektorat je obustavio radove.

“Na mjesta je zatečeno izvođenje radova na postavljanju reklamne konstrukcije dimenzija 2,60×7,0 metara ankerisane anker pločama i sa 2×8 anker vijaka u temelje. Investitor radova je firma KARPAS AMBALAŽA d.o.o. Banjaluka. Na licu mjesta nisu posjedovali pravosnažno odobrenje izdato od strane Općine Centar, nego su izjavili da posjeduju odobrenje od Gradske uprave Sarajevo kao i priključak za elektroinstalacije. Urbanističko-građevinski inspektor je obustavio radove i naložio investitoru da danas u toku dana najkasnije do sutra dostavi dokumentaciju na uvid, u protivnom za isti će biti izdato rješenje o uklanjanju u skladu sa zakonom o prostornom uređenju Kantona Sarajevo”, naveli su iz Inspektorata Općine Centar te poručili da se inspekcijski postupak nastavlja.

Urbanista je dana 27.09.2022. godine u izvještaju konstatovao, dodaju iz Inspektorata Općine, da se zahtjevu sa urbanističko-tehničkog aspekta ne može udovoljiti.

Građani su se već aktivirali na društvenim mrežama, negodujući zbog panoa koji bi mogao ugrožavati i vozače, bicikliste, ali i pješake zbog prometnosti i blizine Vilsonovog šetališta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,