Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Veliki broj zainteresovanih za nekoliko sati: Prijave za zapošljavanje u većini kantona onemogućene, evo ko je sve aplicirao

Preuzmite sliku

Federalni zavod za zapošljavanje jutros je objavio Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2017 (Prvo radno iskustvo, Vaučer za posao, Javni radovi i Periodično zapošljavanje).  Za samo nekoliko sati pristiglo je na stotine prijava za zapošljavanje, te je iz Zavoda stiglo i obavještenje za aplikante.

“ Obavještavamo poslodavce i nezaposlene osobe da se apliciranje za učešće u Programu privremeno ograničava zbog velikog broja podnesenih elektronskih prijava i ograničenog iznosa raspoloživih finansijskih sredstava. Apliciranje je trenutno moguće samo za poslodavce iz Posavskog, Bosansko-podrinjskog i Kantona 10 (Livno). Nakon što se izvrši obrada pristiglih prijava i utvrdi postojanje eventualne mogućnosti za dalje prijavljivanje, Javni poziv će se nastaviti”, navode iz Zavoda.

Za “Prvo radno iskustvo 2017 – Jačanje konkurentnosti na tržištu rada” prijavilo se 318 pravnih lica, za “Periodično zapošljavanje 2017” pristiglo je 325 prijava.

Novac odobren po kantonima:

 • Broj pristiglih prijava za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2017- mjera “Vaučer za posao 2017” iznosi 256.

  Javni poziv je planirano da se objavljuje tri puta u intervalima u vrijednosti od po najmanje jednu trećinu ukupno predviđenih sredstava za Program, uz eventualno pridruživanje neugovorenih sredstva iz prethodne objave.

  S obzirom da je ostalo mnogo onih koji nisu uspjeli na vrijeme aplicirati, ostaje nada da će uskoro ponovo biti omogućeno konkurisanje.

  U nastavku je spisak prijavljenih po programima:

  “Prvo radno iskustvo 2017”

  “Periodično zapošljavanje 2017”

  “Vaučer za posao 2017“

  „Javni radovi 2017“ (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje