Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Velike novčane kazne za 31 kafić u RS zbog narušavanja propisanih mjera

Preuzmite sliku

Republička uprava za inspekcijske poslove je u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u dane proteklog vikenda izvršila 755 inspekcijskih kontrola na području Republike Srpske u oblasti poštivanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama.

“U 31 slučaju utvrđene su nepravilnosti koje su se odnosile na različite mjere, od pridržavanja radnog vremena, obezbjeđivanja socijalne distance, korišćenja zaštitne opreme, do broja lica koja su istovremeno boravila u objektu. Subjektima kontrole izrečene su kazne u vrijednosti od 37.500 KM”, navodi se u saopštenju iz Republičke uprava za inspekcijske poslove.

Kontrolama su obuhvaćeni ugostiteljski objekti, sa akcentom na objekte u kojima se u pravilu okuplja veći broj lica, kao što su kafići, svadbeni saloni, restorani, hoteli i slično, te vozila javnog prevoza.

“Sve neuredne kontrole i izrečene mjere odnose se na kafiće”, stoji u saopštenju.

Svadbeni saloni koji su kontrolisani u trenutku dolaska inspektora nisu ni radili, dok su u vozilima javnog prevoza u pravilu svi vozači i putnici koristili propisanu zaštitnu opremu.

“S obzirom da su inspekcijski organi u prethodnom periodu prevashodno djelovali preventivno i da je bilo dovoljno vremena da se poslovni subjekti prilagode i upoznaju sa svojim obavezama po donesenim vanrednim mjerama, inspektori će za svako kršenje preventivnih mjera preduzimate i zakonom predviđene represivne mjere u vidu prekršajnih naloga”, navodi se u saopštenju.

Oni pozivaju sve privredne subjekte da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera, te da i same korisnike usluga na adekvatan način upozore da su obavezni da poštuju mjere zaštite od epidemije. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje