Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Velika tuga: Klanjana dženaza za sedam članova porodice Salihović stradalih u požaru

Preuzmite sliku

U brčanskoj džamiji Ivici klanjana je dženaza-namaz za sedam članova porodice Salihović, koji su tragično stradali u požaru koji je zahvatio njihovu kuću u naselju Suljagića Sokak 24. oktobra 2021. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Imam džamije Ivici Mevludin ef. Smajlović je predvodio dženaza-namaz za Omera (58) i njegovog unuka Šaćira (14) Salihović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa ef. Gobeljić za Fahriju (56) i Mirelu (32), a muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović predvodio je dženaza-namaz za Rašidu (16), Fahriju (14) i petogodišnjem Alvena koji je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla od zadobijenih povreda dva dana nakon požara.

“Ovo je dan i ovo je čas u kojem možemo mnogo učiti uz duboko razmišljanje da moramo biti daleko bliži jedni drugima i u porodicama i u našim komšilucima i u našim gradovima i selima“, rekao je muftija tuzlanski Fazlović, koji je porodici tragično stradalih prenio iskreno saučešće reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića.

Fazlović je istakao kako dženazi prisustvuje Ismail ef. Smajlović izaslanik reisu-l-uleme IZ u BiH, a prisutan je bio i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić. Dženazi je prisustvovalo više stotina građana iz Brčkog, okoline i inostranstva.

“Ovo je sasvim sigurno najtužniji dan na području naše lokalne zajednice, na području Brčko distrikta, nakon ratnih stradanja i kušnji kojima su mnogi od nas bili izloženi. Ovo je također jedan od najtužnijih dana u našoj zemlji u ovom poslijeratnom periodu. Danas na drugi, vječni svijet, ispraćamo sedam članova jedne porodice tri dobna uzrasta. Djed i nena, njihova djeca i njihova unučad“, rekao je glavni imam MIZ Brčko Gobeljić.

Vječni smiraj članovi porodice Salihović pronašli su na gradskom mezarju Meraje. Njihovi najbliži, komšije i prijatelji nisu smogli snage da u ovom tužnom danu progovore riječ. Molitvom i suzama oprostili su se od njih izrazivši nadu da se nikada i nikom ovakvo nešto ne dogodi.

Na području entiteta Federacija BiH danas je proglašen Dan žalosti.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,