Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Velika policijska potraga u BiH: Nestali djevojčica (5) i njen bolesni brat (22)

Preuzmite sliku

U brčanskom podmajevičkom selu Rašljani sutra se nastavlja intenzivna potraga za 22-ogodišnjakom i njegovom petogodišnjom sestrom.

Podsjećamo da su se njih dvoje u petak oko 15 sati udaljili od kuće. Navodno su otišli na kupanje, na obližnju rijeku, no kući se nisu vratili, pa su alarmirane nadležne službe.

Kako je potvrđeno od nekoliko osoba koje su danas učestvovale u potrazi za njima, pretpostavlja se da se oni nisu izgubili, te da sve liči na bijeg od kuće.

Potragu su u subotu u 4 sata započeli pripadnici Crvenog krsta i Civilne zaštite u Brčko Distirktu, a kasnije su im se pridružili i brčanski policajci sa psima tragačima.

Jutros oko 8 sati smo ih uspijeli locirati, ali su pobjegli sa te lokacije. Došli smo do saznanja gdje bi mogli biti i krenuli smo tamo, no on je uočio naše ekipe i pobjegao je. Vidjeli smo ga kroz dvogled. S obzirom da poznaje teren za sada nam je umakao. On je bolestan. Prije nekoliko dana je pušten iz doma za djecu gdje je bio smješten”, kazao je izvor koji aktivno učestvuje u potrazi.

Iako niko zvanično neće da potvrdi, sumnja se da je djevojčica oteta. Strahuje se za njeno zdravlje a obzirom da su temperature nesnosne, a uz sebe, bar prema tvrdnjama mještana, nemaju ni hranu ni vodu, piše Otisak.ba

Brat i sestra nisu primijećeni na području opštine Srebrenik – Djevojčica i njen bolesni brat iz Rašljana kod Brčkog, za kojima se od jutros traga, nisu primjećeni na području koje pripada opštini Srebrenik, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Policija je obišla područje za koje su postojali navodi da su brat i sestra tu viđeni.

U kantonalnom MUP-u navode da je policija iz Srebrenika u kontaktu sa brčanskom policijom.

U pripravnost su stavljene sve članice GSS u BiH i čeka se poziv nadležnih organa Brčko DC. Pozivaju se svi koji mogu da se uključe u potragu. A lica koja imaju informacije o nestalima neka jave policiji na tel. 122 ili Dino Lejla Osmanbašić na tel. 062 068 104 ili Operativnom centru civilne zaštite na tel. 121. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,