Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Večeras do ponoći zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH

Preuzmite sliku

Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, a uslovi za vožnju su uglavnom dobri. Iz BIHAMK-a savjetuju sve vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Danas se nastavlja kretanje učesnika maratona na relaciji Semizovac-Olovo-Kladanj-Vlasenica-Potočari te iz BIHAMK-a mole vozače koji se kreću na ovoj relaciji da voze maksimalno oprezno i poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Povodom obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici, danas se zabranjuje saobraćaj za vozila preko 3,5 tone ukupne mase u vremenu od 12 do 22 sata na putnim pravcima Kladanj-Luke-Vlasenica i Vlasenica-Konjević Polje-Bratunac. Zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija i to u dane 10. i 11. 07. na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici. Na ovim pravcima sutra (ponedjeljak, 11.07.) bit će zabranjen saobraćaj i za vozila nosivosti preko 3,5 tone.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje